Μεσογειακά φετουτσίνια με γαρίδες και σπανάκι
Στο πιάτο αυτό οι γαρίδες και το σπανάκι μαγειρεύονται μαζί με το ζυμαρικό.
Υλικά (4 μερίδες)
350 g φετουτσίνια
1 φλυτζ άπαχο γιαούρτι
1/2 φλυτζ τυρί φέτα κομματιασμένο
2 σκελίδεs σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά φρέσκο άνηθο κομμένο ή 1 κουταλιά ξηρό
1/2 κουταλιά φρέσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι
350 g μέτριες γαρίδες, αποψυγμένες από κατάψυξη
350 g σπανάκι κομμένο, αποψυγμένο από κατάψυξη
Αλάτι κατά τη γεύση
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το ζυμαρικό και, ενώ βράζει, ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη φέτα, το τυρί, το σκόρδο, το άνηθο και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ.2. Δυο λεπτά πριν το ζυμαρικό γίνει, ανακατεύουμε τις γαρίδες μαζί με the ζυμαρικό. Μαγειρεύουμε 2 λεπτά.
3. Στραγγίζουμε καλά το ζυμαρικό, τις γαρίδες και το σπανάκι. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το μίγμα του γιαουρτιού και προσθέτουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση. Σερβίρουμε αμέσως.