Μαπόρυζο 26 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Μαπόρυζο
 
 

Υλικά

1 κούπα ρύζι
1 λάχανο μέτριο
1 κρεμμύδι ξερό
2 πράσα
2 κ. σ. βούτυρο
λίγο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
1 λεμόνι
2 καρότα

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τα πράσα και τα καρότα. Προσθέτουμε και το λάχανο και τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά ακόμα. Τα σβήνουμε με 1 κούπα νερό, όπου έχουμε ανακατέψει τον πελτέ. Όταν κοντεύουν να βράσουν προσθέτουμε το ρύζι, λίγο μαϊντανό και αλάτι. Βράζουμε ώσπου να μείνει το φαγητό με λίγη σάλτσα. Σερβίρουμε ζεστό και ρίχνουμε στο πιάτο μας λεμόνι και πιπέρι.
1 αστέρια από 26 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες