Υλικά
500 γρ μακαρονάκι κοφτό ή κοχυλάκια ή άλλο μικρό ζυμαρικό
100 γρ κάπαρη κομμένη
100 γρ μαύρες ελιές ξεσποριασμένες και κομμένες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
Για το ντρέσινγκ:
3 κουταλιές ελαιόλαδο
χυμός από 1 λεμόνι
1 κουταλιά μουστάρδα
1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο
λίγο ταμπάσκο
100 γρ κάπαρη κομμένη
100 γρ μαύρες ελιές ξεσποριασμένες και κομμένες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
Για το ντρέσινγκ:
3 κουταλιές ελαιόλαδο
χυμός από 1 λεμόνι
1 κουταλιά μουστάρδα
1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο
λίγο ταμπάσκο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το ξεπλένουμε με άφθονο κρύο νερό και το ξαναστραγγίζουμε.2. Αναμιγνύουμε τα υλικά για το ντρέσινγκ μέσα σε ένα βάζο με βιδωτό κάλυμμα ή στο μπλέντερ και τα κτυπάμε καλά.
3. Αναμιγνύουμε το ζυμαρικό με τα ψιλοκομμένα χορταρικά, ρίχνουμε από πάνω το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη σαλάτα για δύο ώρες τουλάχιστο στο ψυγείο και σερβίρουμε.
|