Μακαρόν 1 ψήφοι

Από ΑΓΓΕΛΙΚΗ Φ.
Μακαρόν
Είναι ένα γλυκάκι κεράσματος ελαφρύ, εύγευστο και εμφανίσιμο.
 
 

Υλικά (20 τεμάχια)

250 γρ. αμύγδαλα
450 γρ ζάχαρη άχνη
6 ασπράδια αυγών
50 γρ. ζάχαρη
30 γρ κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση

1. Χτυπήστε τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
2. Ανακατεύοντας με τη σπάτουλα προσθέσετε σιγά σιγά τα αμύγδαλα τριμμένα, τη ζάχαρη άχνη με το κακάο αφού πρώτα τα κοσκινίσετε. Δουλέψτε το μείγμα αυτό μαλακά.
3. Αλείψτε ένα ταψί του φούρνου με λάδι και με τη βοήθεια ενός κορνέ ζαχαροπλαστικής φτιάχτε τα μακαρόν σε σχήμα μικρού στρογγυλού μπισκότου.
4. Βάλτε τα στο φούρνο στους 120 βαθμούς κελσίου και ψήστε τα περίπου 20 λεπτά.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες