Υλικά (500 ml)
1 μεγάλο πορτοκάλι
30 κόκκους καφέ
150 γρ. ζάχαρη
1/2 λίτρο κονιάκ άσπρο
30 κόκκους καφέ
150 γρ. ζάχαρη
1/2 λίτρο κονιάκ άσπρο
Εκτέλεση
Πλένω το πορτοκάλι και του κάνω τρύπες με ένα μαχαίρι. Το βάζω σε ένα βάζο που κλείνει καλά και προσθέτω το ποτό. Το αφήνω έτσι για 2 μήνες, σε δροσερό σημείο. Μετά από 2 μήνες βγάζω τα πορτοκάλια και ρίχνω μέσα την ζάχαρη. Αφήνω πάλι για 1 μήνα, κουνώντας κάθε τόσο να διαλυθεί η ζάχαρη. Κατόπιν το σουρώνω και το φυλάω σε μπουκάλια.Χρόνος:3 μήνες