Λυχναράκια Πασχαλινά
Είναι παραδοσιακό πασχαλινό γλυκό της Κρήτης. Μονό που εκεί χρησιμοποιούν ένα δικό τους τυρί που λέγεται "μαλακά".
Υλικά
1 κιλό αλεύρι
2 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
2 αυγά
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
νερό αρκετό, τόσο όσο να γίνει μια μαλακή ζύμη
Για τη γέμιση:
1400 γρ. μυζήθρα γλυκιά
4 αυγά
2 κούπες μελί
1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένη μαστίχα
κανέλα
2 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
2 αυγά
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
νερό αρκετό, τόσο όσο να γίνει μια μαλακή ζύμη
Για τη γέμιση:
1400 γρ. μυζήθρα γλυκιά
4 αυγά
2 κούπες μελί
1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένη μαστίχα
κανέλα