Λιβανέζικο μαχλέπι 62 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ Ρ.
Λιβανέζικο μαχλέπι
Είναι πολύ εύγεστο και ελαφρύ γλυκό, το φτιάχνουμε συχνά στην Κύπρο αλλά η προέλευσή του είναι από το Λίβανο.
 
 

Υλικά (10 μερίδες)

1 πακέτο κανταΐφι
φιστίκια Αιγίνης
για την κρέμα
1 1/2 λίτρο γάλα με χαμηλά λιπαρά
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
8 κουταλιές της σούπας corn flour
για το σιρόπι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
λίγη βανίλια ή λεμόνι

Εκτέλεση

Απλώνουμε το κανταΐφι στο οβάλ πυρέξ ή ορθογώνιο, ρίχνουμε λίγο βούτυρο λιωμένο και τα αλεσμένα φιστίκια. Το ψήνουμε στους 180ο C μέχρι να ροδοκοκκινίσει, το βγάζουμε και ρίχνουμε το χλιαρό σιρόπι. Αφού κρυώσει λίγο, βάζουμε την κρέμα που έχουμε ετοιμάσει από προηγουμένως. Πασπαλίζουμε με φιστίκια αιγίνης, και αφού κρυώσει λίγο το βάζουμε στο ψυγείο. Το σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού ή παγωτό φιστίκι.
Για τη κρέμα:
Σε μια κατσαρόλα μικρή βάζουμε το γάλα, μόλις ζεσταθεί λίγο ρίχνουμε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε συνεχώς, όταν αρχίσει να πήζει είναι έτοιμη .
Για το σιρόπι:
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και μια βανίλια ή μια λεμονόκουπα μέχρι να δέσει το σιρόπι.
2 αστέρια από 62 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες