Υλικά (4-6 μερίδες)
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι
180 γρ. τόνος από κονσέρβα με λάδι στραγγισμένος
250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1/4 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
2 κουταλιές μάραθο φρέσκο ψιλοκομμένο
500 γρ κριθαράκι
2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι
180 γρ. τόνος από κονσέρβα με λάδι στραγγισμένος
250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1/4 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
2 κουταλιές μάραθο φρέσκο ψιλοκομμένο
500 γρ κριθαράκι
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το αλατοπίπερο μέχρι να μαλακώσουν. Βάζουμε τον τόνο κομματιασμένο και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά. Βάζουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά ακόμη. Τέλος προσθέτουμε το μάραθο και μαγειρεύουμε για λίγο.2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το μεταφέρουμε στο τηγάνι, όπου το αναμιγνύουμε καλά με τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά. Το βγάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.