Υλικά (4-6 μερίδες)
Για τη ζύμη:
250 γρ. αλεύρι
3 αυγά
600 ml γάλα
5 κουτ. ελαιόλαδο
Για τη γέμιση:
120 γρ. μανιτάρια ξερά
120 γρ. ζαμπόν ή μπέικον
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κουτ. βούτυρο
3 κουτ. αλεύρι
300 ml γάλα
75 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κρόκοι αυγών
4 κουτ. παρμεζάνα
ελαιόλαδο
250 γρ. αλεύρι
3 αυγά
600 ml γάλα
5 κουτ. ελαιόλαδο
Για τη γέμιση:
120 γρ. μανιτάρια ξερά
120 γρ. ζαμπόν ή μπέικον
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κουτ. βούτυρο
3 κουτ. αλεύρι
300 ml γάλα
75 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κρόκοι αυγών
4 κουτ. παρμεζάνα
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Ανακατεύετε τα υλικά της ζύμης σε μεγάλο μπολ, να ενωθούν και αφήνετε στην άκρη. Μουλιάζετε τα μανιτάρια σε ζεστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα ψιλοκόβετε και τα τηγανίζετε με το ζαμπόν ή το μπέικον και το σκόρδο, να μαλακώσουν. Αφήνετε στην άκρη.2. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα και ανακατεύετε με το αλεύρι. Βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε λίγο γάλα. Βάζετε πάλι στη φωτιά και ρίχνετε σιγά - σιγά το υπόλοιπο γάλα, ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτετε το μίγμα με τα μανιτάρια, τους κρόκους και την παρμεζάνα. Αφήνετε στην άκρη.
3. Ετοιμάζετε τις κρέπες: Αλείφετε τη βάση από τηγάνι με 15 εκ. διάμετρο με λίγο ελαιόλαδο, ώσπου να κάψει. Ρίχνετε μέσα τόσο χυλό όσο να καλυφθεί η βάση του σκεύους. Τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές, να ροδίσουν. Αραδιάζετε τις ψημένες κρέπες σε καθαρή επιφάνεια και μοιράζετε το μίγμα των μανιταριών. Τις διπλώνετε σε ρολό και τις Βάζετε σε λαδωμένο ταψί. Περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και ψήνετε στον φούρνο για 15 λεπτά.
4. Βγάζετε και σερβίρετε.
|