Κουσκούς Αλγερίας 2 ψήφοι

Κουσκούς Αλγερίας
 
 

Υλικά


1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο
1/2 κουταλάκι κουρκούμη (turmeric)
1/4 κουταλάκι καγιέν
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1,5 κουταλάκι πιπέρι μαύρο
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 μικρή κονσέρβα τοματοπολτός
3-4 ολόκληρα γαρύφαλλα
3 μέτρια κολοκύθια
4 μικρές κίτρινες κολοκύθες
1 μεγάλο καρότο
4 μέτριες πατάτες με το φλούδι τους
1 κόκκινη ή πράσινη πιπεριά
λίγη κανέλα
1 κονσέρβα των 400 γρ. ρεβίθια (ή ρεβίθια βρασμένα)

Εκτέλεση

1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
2. Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας όσο χρειάζεται.
3. Προσθέτουμε τον τοματοπολτό, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά.
4. Κόβουμε τα λαχανικά σε κομμάτια και τα προσθέτουμε όλα (όχι τα ρεβίθια) μαζί με μια πρέζα κανέλα, βάζοντας αρκετό νερό για να καλυφθούν. Αφήνουμε να πάρουν βράση, μειώνουμε τη φωτιά και τα σιγοβράζουμε σκεπασμένα για 1 ώρα περίπου (αν θέλουμε, πού αργό βράσιμο για 2-3 ώρες.)
5. Προσθέτουμε τα ρεβίθια στραγγισμένα περίπου 5 λεπτά πριν κατεβάσουμε τα λαχανικά από τη φωτιά.
6. Βάζουμε το κουσκούς σε ένα μπολ. Ρίχνουμε από πάνω βραστό νερό (αναλογία νερού προς κουσκούς περίπου 1,5:1) και περιμένουμε περίπου 5 λεπτά. Το κάνουμε αφράτο με ένα πιρούνι. Για εντονότερη γεύση, αντικαθιστούμε μια ποσότητα νερού με υγρό των λαχανικών.
7. Σερβίρουμε πάνω στο κουσκούς.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες