Κουραμπιέδες με κονιάκ 17 ψήφοι

Κουραμπιέδες με κονιάκ
 
 

Υλικά (25-35 κομμάτια περίπου)

2 φλιτζ. βούτυρο φρέσκο, ξεπαγωμένο όχι λιωμένο
1 φλιτζ. ζάχαρη
2 κρόκοι αυγών
1 ποτηράκι ούζου κονιάκ
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
4 φλιτζ. αλεύρι
2 φλιτζ. ξεφλουδισμένο κοπανισμένο αμύγδαλο
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C.
2. Κοσκινίζουμετο αλεύρι και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες.
3. Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει, προσθέτουμε τη ζάχαρη και εξακολουθούμε το χτύπημα. Προσθέτουμε τα αυγά και το κονιάκ και εξακολουθούμε το χτύπημα. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύετε. Ζυμώνουμε το αλεύρι μέσα στο μίγμα.
4. Πλάθουμε μικρά στρογγυλά κουλουράκια και τα ψήνουμε για 20 λεπτά. Μόλις κρυώσουν ελαφρά, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη με το κόσκινο.
3 αστέρια από 17 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες