Κοτόπουλο χρωματιστό
Είναι μια συνταγή που προέκυψε από αυτοσχεδιασμό και άρεσε πολύ. Είναι ένα πιάτο που κάνω συχνά σε τραπέζι. Μπορείτε να το συνοδέψετε με κάποιο πιλάφι, πουρέ ή πατάτες τηγανητές.
Υλικά (6 μερίδες)
2 στήθη κοτόπουλου (φιλέτο κομμένο σε μικρά κομμάτια)
3 πιπεριές (1 πράσινη, 1 κόκκινη , 1 κίτρινη)
1/2 φλ. λάδι
1 κρεμμύδι
1 φλ. μανιτάρια νωπά ή κονσέρβα
1/2 φλ. χυμό ντομάτας
250 ml κρέμα γάλακτος
1/4 φλ. κονιάκ
250 γρ. γραβιέρα
1/2 κουταλάκι κάρυ
1 κουτ. κορν φλάουρ
αλάτι, πιπέρι
3 πιπεριές (1 πράσινη, 1 κόκκινη , 1 κίτρινη)
1/2 φλ. λάδι
1 κρεμμύδι
1 φλ. μανιτάρια νωπά ή κονσέρβα
1/2 φλ. χυμό ντομάτας
250 ml κρέμα γάλακτος
1/4 φλ. κονιάκ
250 γρ. γραβιέρα
1/2 κουταλάκι κάρυ
1 κουτ. κορν φλάουρ
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αφού πλύνουμε το κοτόπουλο που είναι κομμένο σε μικρά κομμάτια το τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι. Αφού ροδίσει το τοποθετούμε σε μια πιατέλα και στο λάδι ρίχνουμε τις πιπεριές που έχουμε πλύνει και κόψει σε μικρά κομμάτια, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα μανιτάρια. Όταν αρχίσουν να μαραίνονται προσθέτουμε και το κοτόπουλο και τα σβήνουμε όλα με το κονιάκ. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό, το αλάτι το πιπέρι και το κάρυ. Αφήνουμε να βράσουν περίπου 1 ώρα σε ανοιχτή κατσαρόλα ή μισή σε χύτρα αλλά προσθέτοντας σε αυτή την περίπτωση 1 1/2 ποτήρι νερό.Δένουμε τη σάλτσα μας προσθέτοντας μια κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι ζωμό από το φαγητό μας κι αφήνουμε να βράσει μέχρι να χυλώσει αρκετά η σάλτσα. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τα κομμάτια από τη γραβιέρα μας και αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις. Το φαγητό είναι έτοιμο και μέσα στα χρώματα!