Υλικά
3/4 φλιτζ.μπίρα
1 κοτόπουλο γύρω στα 1200 γρ.
φυτικό λάδι
2 αυγά, με χωρισμένο κρόκους από ασπράδι
3/4 φλιτζ. αλεύρι γενικής χρήσεως
3/4 κουταλάκι αλάτι
1 1/2 κουταλάκι φυτικό λάδι
1/4 κουταλάκι σκορδόσκονη
1 κοτόπουλο γύρω στα 1200 γρ.
φυτικό λάδι
2 αυγά, με χωρισμένο κρόκους από ασπράδι
3/4 φλιτζ. αλεύρι γενικής χρήσεως
3/4 κουταλάκι αλάτι
1 1/2 κουταλάκι φυτικό λάδι
1/4 κουταλάκι σκορδόσκονη
Εκτέλεση
Αφήνουμε την μπίρα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 45 λεπτά περίπου. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια – κάθε μισό στήθος στη μέση. Σε μια χύτρα ρίχνουμε τα κομμάτια και αρκετό νερό, ώστε να τα σκεπάζει. Ζεσταίνουμε για να πάρει βράση, μειώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τον ζωμό του, το σουρώνουμε και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.Χύνουμε λάδι σε βαθύ τηγάνι ή βραστήρα ώστε να έχει βάθος 5-8 εκ. και το ζεσταίνουμε στους 190C. Κτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σφίξουν. Χτυπάμε την μπίρα, το αλάτι, το 1 ½ κουταλάκι λάδι, τη σκορδόσκονη και τους κρόκους των αυγών μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μίγμα. Διπλώνουμε (δηλ. αναμιγνύουμε προσεκτικά με το πιρούνι) τα ασπράδια στο μίγμα της μπίρας. Βουτάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου ένα-ένα στο πανάρισμα. Τα τηγανίζουμε 3-4 τη φορά μέχρι να ροδίσουν και να σκουρήνουν, για 5-7 λεπτά.