Υλικά (4-6 μερίδες)
1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε μικρές μερίδες
1 κρέμα γάλακτος
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κουτί μανιτάρια (ή φρέσκα)
1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου (από κύβο)
2 κουταλιές κάρι ή κατά τη γεύση
1-2 κουταλιές βούτυρο
1-2 κουταλιές κόρνφλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό
αλάτι-πιπέρι (προαιρ.)
1 κρέμα γάλακτος
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κουτί μανιτάρια (ή φρέσκα)
1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου (από κύβο)
2 κουταλιές κάρι ή κατά τη γεύση
1-2 κουταλιές βούτυρο
1-2 κουταλιές κόρνφλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό
αλάτι-πιπέρι (προαιρ.)
Εκτέλεση
1. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με πάτο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά.2. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τον ζωμό και στη συνέχεια τα μανιτάρια, λίγο αλάτι, (προσοχή ο κύβος ζωμού είναι ήδη αλμυρός), το κάρι και το πιπέρι, και αφήνουμε να πάρει βράση για περίπου 15-20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προθέτουμε ανακατεύοντας την κρέμα γάλακτος και μετά από 4-5 λεπτά το κόρνφλάουρ και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει πηχτή η σάλτσα. Αφήνουμε ακόμα 5-10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
3. Σερβίρουμε με ρύζι κατά προτίμηση αμερικανικού τύπου ή μπασμάτι.