Υλικά
2 κουταλάκια πιπερόσποροι Σετσουάν (από ασιατικό παντοπωλείο)
8 ολόκληρα αστεροειδή γλυκάνισα (star anise) ή 4 κουταλάκια γλυκάνισο τριμμένο
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλα τριμμένα
1 κουταλιά κανέλλα τριμμένη
1 κουταλιά σπόροι μάραθου τριμμένοι
Εκτέλεση
1. Σε μια στεγνή χύτρα καβουρδίζουμε τους πιπερόσπορους τινάζοντας το σκεύος σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να δώσουν το άρωμά τους, περίπου για 3 λεπτά.2. Αλέθουμε τους πιπερόσπορους και τα αστεροειδή χωριστά στο μπλέντερ ή σε μύλο μπαχαρικών. Λιχνίζουμε. Αναμιγνύουμε με τα άλλα μπαχαρικά και αλέθουμε ξανά μέχρι η σκόνη να γίνει πολύ λεπτή. Αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο.