Κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα 14 ψήφοι

Κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα
 
 

Υλικά

Για τη Γέμιση:
1 1/2 κιλό μοσχάρι
1 1/2 κιλό χοιρινό
500γρ. ρύζι
1/2 ποτήρι λάδι
1 κεφάλι σκόρδο
1 κρεμμύδι
2 ματσάκια μαϊντανό
1 ντομάτα
αλάτι ? πιπέρι
σάψιχο

Για το φύλλο:
1 κιλό αλεύρι
1 αυγό
1 ποτήρι κρασί
1 ποτήρι λάδι
αλάτι ? πιπέρι
1/2 κουταλιά του γλυκού ξύδι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Το βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τα υλικά της γέμισης εκτός από το ρύζι και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Στο μεταξύ φτιάχνουμε το φύλλο. Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε . Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε την ζύμη σε δύο φύλλα. Στρώνουμε το ένα φύλλο σε ένα ελαφρά λαδωμένο, μεγάλο ταψί. Ρίχνουμε μέσα την γέμιση αφού πρώτα την ανακατέψουμε με το ρύζι. Προσθέτουμε λίγο νερό. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, και ενώνουμε τα δύο φύλλα μεταξύ τους. Τρυπάμε το φύλλο με ένα πιρούνι και το ψήνουμε σε 200°C μέχρι να πάρει χρώμα ,περίπου 1 ώρα.
3 αστέρια από 14 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες