Καρνέ μετσάδα (carne mechada)
Το Carne Mechada, από τη Βενεζουέλα, είναι ένα αργομαγειρεμένο, γευστικό και τρυφερό πιάτο μοσχαριού που πηγαίνει καλά με ρύζι και λαχανικά στο πλάι ή ως γέμιση σε πιπεριές, τορτίγιας ή σε ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.
Υλικά
1,5 κιλό κρέας μόσχου
4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
½ φλιτζ. ξηρό κόκκινο κρασί
3 δαφνόφυλλα
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
2 ντομάτες ώριμες, πολτοποιημένες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
½ κουταλάκι κύμινο
½ κουταλάκι θυμάρι
4-5 πιπερόσποροι μαύροι
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
½ φλιτζ. ξηρό κόκκινο κρασί
3 δαφνόφυλλα
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
2 ντομάτες ώριμες, πολτοποιημένες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
½ κουταλάκι κύμινο
½ κουταλάκι θυμάρι
4-5 πιπερόσποροι μαύροι
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
Εκτέλεση
1. Σιγοβράζουμε το κρέας μαζί με 2 κρεμμύδια, το σκόρδο, το κρασί, τη δάφνη και αλατοπίπερο για 3-4 ώρες, συμπληρώνοντας νερό ή και κρασί, όταν το πίνει, μέχρι να γίνει πολύ τρυφερό, οπότε το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Το βάζουμε σε ένα μπολ και το μαδάμε με τα δάκτυλα.2. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα υπόλοιπα κρεμμύδια και την πιπεριά, προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μυρωδικά και τελικά το κρέας. Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για ½ ώρα περίπου, ώστε να αναμιχθούν οι γεύσεις.
3. Σερβίρουμε πάνω σε ρύζι.
Σημ. Την επομένη μέρα είναι ακόμη ωραιότερο.
|