Καρμπονάρα 4 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Καρμπονάρα
Η γνήσια!!!
 
 

Υλικά

1/2 κιλό μακαρόνια no 6
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές λάδι
125 γρ. μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
1/2 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
4 κρόκοι αβγών
8 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα (εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε κεφαλοτύρι)
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, βάσει των οδηγιών. Τα σουρώνετε και κρατάτε 1 νεροπότηρο από το ζουμί τους. Σοτάρετε το μπέικον χωρίς λιπαρή ουσία μέχρι να γίνει τραγανό και αποσύρετε να κρυώσει. Χτυπάτε σε μπολ τους κρόκους, μαζί με το κρασί και το ζουμί από τα μακαρόνια που έχει κρυώσει (ομελέτα). Στη κατσαρόλα που έβρασαν τα μακαρόνια ρίχνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο να κάψει.
Ρίχνετε τα μακαρόνια και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το καβουρδισμένο μπέικον κι ανακατεύετε. Μετά, ρίχνετε το μίγμα των κρόκων του αβγού και ανακατεύετε γρήγορα-γρήγορα να μην "ψηθεί" το αβγό, αλλά να δημιουργήσει μια ελαφριά, κρεμώδη σάλτσα. Ρίχνετε το τριμμένο τυρί κι ανακατεύετε.
Σερβίρετε.
Προαιρετικά, τρίψτε πιπέρι και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
4 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες