Υλικά (4 μερίδες)
1 κουταλιά συν 2 κουταλάκια φυτικό λάδι
500 γρ μεγάλες γαρίδες ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες (η ουρά παραμένει αν θέλουμε)
αλάτι
1 μεγάλο κρεμμυδάκι στιφάδου ή ένα μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 ml ζωμός κοτόπουλου
1/4 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί (προαιρετικό)
1 φλιτζ. αρακάς κατεψυγμένος
1/4 κουταλάκι ίνες σαφράν, κοπανισμένες
3/4 φλιτζ. ελαφριά κρέμα
2 κουταλάκια ψιλοκομμένος μαϊντανός
350 γρ. μαλλιά αγγέλου ή σπαγετίνι
Εκτέλεση
1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι των 30 εκ. σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε τις γαρίδες σε 1 κουταλιά καυτό λάδι, ανακατεύοντας συχνά, ώσπου οι γαρίδες να γίνουν αδιαφανείς παραμένοντας τρυφερές. Τις βγάζουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ.2. Στο ίδιο τηγάνι πάνω από μέτρια φωτιά, σε 2 κουταλάκια καυτό λάδι επί πλέον, σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να χρυσίσει. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, το κρασί, τον αρακά και το σαφράν. Αφήνουμε να πάρουν βράση. Μειώνουμε τη θερμότητα στο χαμηλό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και την κρέμα και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ώσπου να σιγοβράσει (να μη βράσει δυνατά αλλιώς θα κόψει). Βάζουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
3. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος. Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα γαρίδας, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.