Υλικά
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος πλήρης σε λιπαρά
1 κρόκο αυγού
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος πλήρης σε λιπαρά
1 κρόκο αυγού
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
1. Ανακατέψτε τα 3 πρώτα συστατικά σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα. Βαθμιαία χτυπήστε ελαφρά το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, 10 έως 12 λεπτά ή μέχρι να πήξει το μίγμα ελαφρά. Αποσύρετε από τη θερμότητα.2. Χτυπήστε τον κρόκο του αυγού μέχρι να πήξει ελαφρώς και στη συνέχεια προσθέστε ένα φλιτζάνι από το μίγμα της κρέμας γάλακτος. Ρίξτε το μίγμα με το αυγά στο υπόλοιπο μίγμα με τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας διαρκώς. Παγώστε το για μια ώρα ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
3. Τοποθετήστε διαφανή μεμβράνη τροφίμων στη επιφάνεια του μίγματος και παγώστε το στο ψυγείο για μια ημέρα.
4. Βάλτε το μίγμα στη παγωτομηχανή και ακολουθήστε τις οδηγίες χρήσης της.