Χόνδρος με πατάτες στη κατσαρόλα
Αυτό το φαγητό το έφτιαχναν πολύ παλιά οι γιαγιάδες μας, είναι πολύ θρεπτικό με πολλές βιταμίνες. Ο χόνδρος γίνεται με γάλα και αλεσμένο σιτάρι. Είναι παραδοσιακό προϊόν της Κρήτης, είναι είδος τραχανά.
Υλικά (4)
500 γρ. χόνδρο ξερό κομμένο σε μικρά κομμάτια μεγέθους μεγάλου λουκουμιού
500 γρ. πατάτες μέτριες
2 μέτρια κρεμμύδια
2 μέτριες ντομάτες
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 μικρή κούπα ελαιόλαδο
μισό κουταλάκι αλάτι
πιπέρι
νερό
500 γρ. πατάτες μέτριες
2 μέτρια κρεμμύδια
2 μέτριες ντομάτες
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 μικρή κούπα ελαιόλαδο
μισό κουταλάκι αλάτι
πιπέρι
νερό
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, την ντομάτα περασμένη στον τρίφτη, τα τσιγαρίζουμε λίγο, ρίχνουμε τον χόνδρο και της πατάτες κομμένες κυδωνάτες και τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε όσο νεράκι χρειάζεται και χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να βράσει.
|