Γκούλας Ουγγαρίας 29 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Γκούλας Ουγγαρίας
Το Γκούλας είναι η παραδοσιακή Ουγγαρέζικη πικάντικη σούπα. Μπορεί όμως στα σπίτια της Ουγγαρίας να την μαγειρεύουν με πολλούς τρόπους, είτε ως σούπα, που κανονικά είναι, είτε σε πήλινο στο φούρνο. Αλλά το χαρακτηριστικό για όλους τους τρόπους μαγειρέματος είναι τα καρυκεύματα που είναι πάντα το ίδια.
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

1/2 κιλό κρέας βοδινό ή μοσχαρίσιο(κομμένο σε κύβους)
125 γρ. λάδι
5 γρ. κύμινο
2 κ.σ. πάπρικα (1 κουταλιά γλυκιά, 1 κουταλιά καυτερή)
1/4 κ.γ. πιπέρι
3 πατάτες (κομμένες σε κύβους)
2 καρότα (κομμένα σε ροδέλες)
2 γογγύλια (κομμένα σε ροδέλες
2 μικρά κρεμμύδια (100 γρ.)

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια και τα σοτάρουμε στο λάδι. Προσθέτουμε το κύμινο και την πάπρικα. Ρίχνουμε το κρέας και το σοτάρουμε κι αυτό μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε λίγο νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 10' περίπου.
Μετά προσθέτουμε 2 λίτρα νερό, τις πατάτες, τα καρότα, τα γογγύλια και το πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν και να χυλώσει ελαφρώς η σούπα. Τέλος ρίχνουμε και το αλάτι.
3 αστέρια από 29 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες