Υλικά
500 γρ. φύλλο κρούστας
10 αυγά μεσαίου μεγέθους
220 γρ. ελαιόλαδο
220 γρ. σπορέλαιο
ξύσμα από 2 μεγάλα πορτοκάλια
400 γρ. ζάχαρη
500 γρ. γιαούρτι 10%
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κλωναράκι βανίλια (τα αρωματικά σποράκια του)
Για το σιρόπι:
300 γρ. νερό
300 γρ. ζάχαρη
3 καρφάκια γαρίφαλο
80 γρ. λικέρ κουαντρό
10 αυγά μεσαίου μεγέθους
220 γρ. ελαιόλαδο
220 γρ. σπορέλαιο
ξύσμα από 2 μεγάλα πορτοκάλια
400 γρ. ζάχαρη
500 γρ. γιαούρτι 10%
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κλωναράκι βανίλια (τα αρωματικά σποράκια του)
Για το σιρόπι:
300 γρ. νερό
300 γρ. ζάχαρη
3 καρφάκια γαρίφαλο
80 γρ. λικέρ κουαντρό
Εκτέλεση
Κάνουμε πρώτα το σιρόπι βράζοντας τα υλικά του εκτός από το λικέρ για 4 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε το λικέρ.Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα λάδια και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε το ξύσμα, το γιαούρτι, τα αυγά, το μπέικιν, τη βανίλια, την κανέλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες και βουτάμε την κάθε λωρίδα στο μείγμα, να πάρει καλή ποσότητα επάνω της η κάθε λωρίδα, και τις τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι. Φροντίζουμε το μείγμα να τελειώσει μαζί με το φύλλο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει λίγο και κόβουμε κομμάτια. Περιχύνουμε με το σιρόπι ανάμεσα στα κοψίματα. Τρώγεται κρύο αφού απορροφήσει καλά το σιρόπι.