Γιουβαρλάκια με σάλτσα 7 ψήφοι

Γιουβαρλάκια με σάλτσα
 
 

Υλικά

1/2 κιλό κιμάς (χοιρινός και μοσχαρίσιος μισός-μισός, αν θέλουμε)
2 φέτες ψίχα ψωμιού άσπρου μουσκεμένο σε νερό και στημένο
1 φλιτζάνι λάδι
1/3 ματσάκι μαϊντανό
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι
2 αυγά
αλάτι, πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας πελτέ

Για τη σάλτσα:
4 ποτήρια νερό
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές λωρίδες
1 κουτί ψιλοκομμένη ντομάτα ή φρέσκια ανάλογης ποσότητας
1 φλ του καφέ ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ρύζι, το ψωμί, το αυγό, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε το μείγμα και πλάθουμε τα γιουβαρλάκια. Τοποθετούμε τα γιουβαρλάκια σε μια κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με νερό, ρίχνουμε το λάδι και τον πελτέ, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά (Πρέπει να μείνουν με αρκετό ζουμί στο τέλος). Μόλις είναι έτοιμα τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
2. Για τη σάλτσα: Σε μια μικρή κατσαρόλα μαραίνουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κοχλάσει η σάλτσα και, με την βοήθεια ενός κουταλιού, προσθέτουμε ένα-ένα τα γιουβαρλάκια (Η σάλτσα θα πρέπει να σκεπάζει καλά όλα τα γιουβαρλάκια). Χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και τα αφήνουμε να ψηθούν.
2 αστέρια από 7 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες