Υλικά (2-4 μερίδες)
1/2 κιλό κιμά
2 φέτες ψίχα ψωμιού άσπρου μουσκεμένο σε νερό και στημένο
1 φλιτζάνι λάδι
1/3 ματσάκι μαϊντανό
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι
3 αυγά
αλάτι, πιπέρι
2 φέτες ψίχα ψωμιού άσπρου μουσκεμένο σε νερό και στημένο
1 φλιτζάνι λάδι
1/3 ματσάκι μαϊντανό
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι
3 αυγά
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
-Βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ-Προσθέτετε το ψωμί, το ρύζι, το 1 αυγό, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι
-Αλατοπιπερώνετε
-Ζυμώνετε το μείγμα και πλάθετε τα γιουβαρλάκια
-Τοποθετείτε τα γιουβαρλάκια σε μία κατσαρόλα
-Τα σκεπάζετε με νερό
-Ρίχνετε το λάδι
-Αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά
-Πρέπει να μείνουν με αρκετό ζουμί στο τέλος
-Μόλις είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τη φωτιά
-Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια
-Στύβετε το λεμόνι
-Χτυπάτε τους κρόκους από τα υπόλοιπα αυγά
-Χτυπάτε τ΄ ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα
-Ρίχνετε τους κρόκους στην μαρέγκα
-Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού
-Προσθέτετε λίγο λίγο το ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς να μην κόψει το αυγό
-Γυρίζετε το μίγμα στην κατσαρόλα
-Κουνάτε την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού
|