Υλικά (4-6 μερίδες)
1 κιλό γαρίδες
2,5 κούπες ρύζι
3/4 φλυτζάνι λάδι
3 μέτρια κρεμμύδια
1 κονσέρβα τοματάκι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι κατά τη γεύση
2,5 κούπες ρύζι
3/4 φλυτζάνι λάδι
3 μέτρια κρεμμύδια
1 κονσέρβα τοματάκι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι κατά τη γεύση
Εκτέλεση
-Πλένετε καλά τις γαρίδες-Βάζετε σε μία κατσαρόλα νερό όσο χρειάζεται για το ρύζι και επιπλέον 1 φλιτζάνι νερό, το μαϊντανό, 1 κρεμμύδι και λίγο αλάτι για να βράσει
-Ρίχνετε τις γαρίδες
-Βράζετε μέχρι να μαγειρευτούν
-Βγάζετε τις γαρίδες και φυλάτε το ζωμό
-Σε μία άλλη κατσαρόλα, καίτε το λάδι και τσιγαρίζετε τα 2 κρεμμύδια
-Προσθέτετε τις γαρίδες, την ντομάτα και τον ζωμό
-Μόλις πάρει βράση, ρίχνετε το ρύζι
-Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί το ρύζι
|