Γαρίδες με σκόρδο 2 ψήφοι

Γαρίδες με σκόρδο
Ταιριάζουν θαυμάσια με ένα dip, όπως raita ή τζατζίκι.
Αφαιρούμε τους σπόρους από το chilli, που είναι πολύ καυτεροί.

 
 

Υλικά (4 μερίδες)


2 κουταλιές σκόρδο λιωμένο,
1 κουταλιά φρέσκος κολίαντρος κομμένος
1/2 κουταλιά κύμινο,
1 πράσινη καυτερή πιπεριά ξεσπορισμένη και ψιλοκομμένη
χυμός από 1/2 λεμόνι,
400 g μεγάλες γαρίδες
αλάτι και πιπέρι,

Εκτέλεση

1. Αναμιγνύουμε το λιωμένο σκόρδο, τον κολίαντρο, το κίμινο, την καυτερή πιπεριά και το χυμό λεμονιού και τα ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
2. Περνάμε τις γαρίδες σε 8 καλαμάκια και τις αλείφουμε με το μίγμα του σκόρδου. Τις σκεπάζουμε και τις μαρινάρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
3. Τις ψήνουμε σα μπάρμπεκιου ή τις βάζουμε σε προθερμασμένο γκριλ για 5 λεπτά από κάθε πλευρό, ώσπου να ροδίσουν απ' έξω. Σερβίρουμε αμέσως..
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες