Γαρίδες vindaloo 1 ψήφοι

Γαρίδες vindaloo
 
 

Υλικά (6 μερίδες)


2 κουταλιές σπόροι κύμινο
2-3 ξεραμένες καυτερές πιπερίτσες
1 κουταλιά σπόροι από μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά σπόροι κάρδαμο
1 κομμάτι 2 εκ. κανέλλα
1,5 κουταλιά μαύροι σπόροι μουστάρδας
1 κουταλιά σπόροι fenugreek
5 κουταλιά ξύδι από λευκό κρασί
1,5-2 κουταλιά αλάτι
1 κουταλιά ανοιχτόχρωμη ζάχαρη
10 κουταλιές φυτικό λάδι
175-200 γρ κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε ψηλά μισά δακτυλίδια
4-6 κουταλιές συν 225 κ.εκ. νερό
900 γρ γαρίδες μεγάλες ξεφλουδισμένες
1 κύβος από φρέσκια ρίζα τζίντζερ 2,5 εκ, ξεφλουδισμένη και χοντροκομμένη
1 μικρό κεφάλι σκόρδο με τις σκάρδες ξεχωρισμένες
1 κουταλιά σπόροι κολίαντρου αλεσμένοι
0,5 κουταλιά σκόνη κουρκούμη

Εκτέλεση

1. Αλέθουμε τους σπόρους του κύμινου, του πιπεριού, του κάρδαμου, της μαύρης μουστάρδας και της τριγωνέλλας σε αλεστήρι του καφέ ή άλλο. Βάζουμε τα αλεσμένα μπαχαρικά μέσα σε ένα μπόλ. Προσθέτουμε το ξύδι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Τα αναμιγνύουμε και τα βάζουμε στην άκρη.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι μέσα σε μεγάλο βαρύ δοχείο πάνω από μια φλόγα μέσης έντασης. Βάζουμε τα κρεμμύδια. Τηγανίζουμε ανακατεύοντας συχνά τα κρεμμύδια ώσπου να γίνουν χρυσαφιά και τραγανά. Τα βγάζουμε με ένα πηρούνι και τα βάζουμε μέσα σε ένα μπλέντερ. (Σβήνουμε τη φωτιά). Βάζουμε 2-3 ΚΣ νερό και λιώνουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το πουρέ αυτό στα μπαχαρικά μέσα στο μπολ (αυτή είναι η σάλτσα vindaloo, που μπορεί να φτιαχτεί από πριν και να διατηρηθεί στο ψυγείο).
3. Στεγνώνουμε τις γαρίδες με χαρτί κουζίνας.
4. Βάζουμε το τζίντζερ και το σκόρδο μέσα στο blender με 2-3 ΚΣ νερό και αλέθουμε μέχρι να γίνει μια ομογενής κρέμα.
5. Ξαναζεσταίνουμε το λάδι που απέμεινε στο δοχείο πάνω από μέτρια φλόγα. Όταν ζεσταθεί βάζουμε λίγες-λίγες τις γαρίδες και τις τσιγαρίζουμε ελαφρά. Τελειώνοντας τις βγάζουμε με μια πηρούνα και τις βάζουμε μέσα σε ένα μπολ. Όταν γίνουν όλες, στο ίδιο λάδι βάζουμε την κρέμα τζίντζερ και σκόρδου, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το κολίαντρο και την κουρκούμη.
6. Ανακατεύουμε για λίγο ακόμη. Βάζουμε το κρέας, ό,τι χυμούς έχουν μαζευτεί, την σάλτσα vindaloo και 225 κ.εκ. νερό. Το αφήνουμε να βράσει σκεπασμένο σε χαμηλή φωτιά για μια περίπου ώρα ή μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό. Ανακατεύουμε μερικές φορές κατά τη διάρκεια του βρασίματος.
7. Σερβίρεται πάνω σε άφθονο ρύζι.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες