Γαρίδες βενετσιάνικες (scampi alla veneziana)
Αν και εδώ εμφανίζεται ως κύριο πιάτο, το κλασικό αυτό βενετσιάνικο έδεσμα, αποτελεί θαυμάσιο ορεκτικό με τον καθένα να καθαρίζει τις γαρίδες του. Σερβίρεται με μπόλικο φρέσκο τραγανιστό ψωμί για ?βούτες? στη σάλτσα.
Υλικά
1/2 φλιτζ. (125 ml) ελαιόλαδο υπερπαρθένο
675 γρ. μεγάλες γαρίδες με τα κελύφη τους
4-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια (10 ml) φρέσκο θυμάρι
1/2 κουταλάκι καυτερές κόκκινες νιφάδες ή κατά τη γεύση
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο ή κατά τη γεύση
μαϊντανός τεμαχισμένος για γαρνίρισμα
675 γρ. μεγάλες γαρίδες με τα κελύφη τους
4-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια (10 ml) φρέσκο θυμάρι
1/2 κουταλάκι καυτερές κόκκινες νιφάδες ή κατά τη γεύση
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο ή κατά τη γεύση
μαϊντανός τεμαχισμένος για γαρνίρισμα