Υλικά (4 μερίδες)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
750 γρ γαρίδες ξεφλουδισμένες χωρίς τη φλέβα της ράχης
2 σκελίδεs σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κιλό τομάτες από κονσέρβα στραγγισμένες και κομμένες
1 κουταλάκι μαϊντανός κομμένος
1/4 κουταλάκι σπόροι μάραθου
1/2 κουταλάκι χυμός λεμονιού
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε τις γαρίδες και το σκόρδο, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας που και που. Βγάζουμε τις γαρίδες από το τηγάνι και τις βάζουμε στην άκρη.2. Προσθέτουμε τις τομάτες και τον μαϊντανό στο τηγάνι. Βάζουμε αλατοπίπερο και τους σπόρους μάραθου, μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας που και πού.
3. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη και επαναφέρουμε τις γαρίδες στο τηγάνι. Σιγοβράζουμε για 1 λεπτό για να ζεσταθούν , και σερβίρουμε με λαχανικά.