Υλικά (4 μερίδες)
120 ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά κρεμμυδάκι στιφάδου ψιλοκομμένο
16 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες και κομμένες στη μέση κατά μήκος
90 ml ξηρό λευκό κρασί κατά προτίμηση Chardonnay
60 ml ποτό από γλυκόριζα
1/4 φλιτζ. ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 κουταλιά φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
120 γρ. ανάλατο βούτυρο
400 γρ. λιγκουίνια
4 κλαράκια εστραγκόν
4 τσάιβς
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Στο μεταξύ σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί και το ποτό. Επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά και το ανάβουμε προσεκτικά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το εστραγκόν και βάζουμε αλατοπίπερο. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε να πήξει λιγάκι.
3. Προσθέτουμε το ζυμαρικό και ανακατεύουμε καλά. Γαρνίρουμε τα πιάτα με τα κλαράκια εστραγκόν και τα τσάιβς.