Γκαμπο με κριθαράκι 1 ψήφοι

Από ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Γκαμπο με κριθαράκι
 
 

Υλικά (6)

250 γρ. κριθαράκι ή μακαρονάκι κοφτό ή άλλο μικρό ζυμαρικό
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 φλιτζ. κρεμμύδι κομμένο
1/4 φλιτζ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κονσέρβα των 800 γρ. ντοματάκια
4 φλιτζ. νερό
2 φλιτζ. ζωμός από αχιβάδες (κυδώνια)
1 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
2 δαφνόφυλλα
λίγο ταμπάσκο
250 γρ. μπάμιες αποψυγμένες και κομμένες σε φέτες
500 ml στρείδια καθαρισμένα και στραγγισμένα
500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
250 γρ. κρέας καβουριού από κονσέρβα
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια στο βούτυρο, μέχρι να χρυσίσουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το νερό, το ζωμό αχιβάδας, το αλάτι, τη ρίγανη, τα δαφνόφυλλα και το ταμπάσκο. Σιγοβράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 40 λεπτά. Αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα. Αφήνουμε να πάρει βράση, προσθέτουμε βαθμιαία το ζυμαρικό και μετά τις μπάμιες. Μαγειρεύουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ζυμαρικό, ανακατεύοντας που και που. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις γαρίδες, το καβούρι και οποιαδήποτε προαιρετικά συστατικά. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη και σερβίρουμε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες