Φτερούγες οριεντάλ
Αντί για φτερούγες κότας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κόκαλα παντσέτας μόνο που αυτά θα πρέπει να ψηθούν για 1 ώρα περίπου.
Υλικά
2 κιλά φτερούγες από κοτόπουλο
1/2 φλιτζάνι τεριγιάκι σως
2 κουταλιές σούπας λάδι
1 κουταλάκι τσαγιού τριμμένο τζίντζερ
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κουταλιές σούπας ξηρό σέρι
2 κουταλιές σούπας μέλι
1/4 κουταλάκι τσαγιού σουσαμέλαιο
1/2 κουταλάκι μπαχαρικά
1 κουταλιά σούπας σουσάμι
1/2 φλιτζάνι τεριγιάκι σως
2 κουταλιές σούπας λάδι
1 κουταλάκι τσαγιού τριμμένο τζίντζερ
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κουταλιές σούπας ξηρό σέρι
2 κουταλιές σούπας μέλι
1/4 κουταλάκι τσαγιού σουσαμέλαιο
1/2 κουταλάκι μπαχαρικά
1 κουταλιά σούπας σουσάμι
Εκτέλεση
1. Κόβουμε και πετάμε τις μύτες από τις φτερούγες. Τις πλένουμε και τις στεγνώνουμε.2. Σε μια λεκάνη που χωράει άνετα τις φτερούγες φτιάχνουμε μια μαρινάδα ανακατεύοντας καλά τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε τις φτερούγες και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν όλες από τη μαρινάτα. Τις αφήνουμε έξω από το ψυγείο για 2 ώρες ανακατεύοντας 2-3 φορές. Εναλλακτικά μέσα στο ψυγείο μέχρι 2 μέρες σκεπασμένες ανακατεύοντας 4-5 φορές.
3. Σουρώνουμε (πετάμε τη μαρινάδα) και βάζουμε τις φτερούγες σε ένα ταψί σε μια στρώση τη μια κοντά στην άλλη (να αγγίζουν) με το κυρτό μέρος προς τα πάνω. Ψήνουμε στους 180οC για 45 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα σαν ανοιχτή καραμέλα.
4. Πασπαλίζετε με ψημένους σπάρους από σουσάμι.
5. Τρώγονται ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.