Φετουτσίνια με χτένια 1 ψήφοι

Φετουτσίνια με χτένια
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)


500 g φετουτσίνια
1 κουταλιά ψιλοκομμένος μαϊντανός
Σως από χτένια
30 g βούτυρο
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. διπλή κρέμα
500 g χτένια
μαύρο πιπέρι φρεσκοαλεσμένο

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε τα φετουτσίνια. Τα βάζουμε στην άκρη διατηρώντας τα ζεστά.
2. Για τη σάλτσα, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε την πιπεριά και τα κρεμμυδάκια για 1-2 λεπτά. Βάζουμε την κρέμα και αφήνουμε να πάρει βράση, στη συνέχεια κατεβάζουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ή ώσπου η σως να μειωθεί κατά τι και να γίνει παχύρρευστη.
3. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα χτένια στη σως και τα βράζουμε 2-3 λεπτά ή ώσπου τα χτένια να ασπρίσουν. Βάζουμε πιπέρι κατά τη γεύση.
4. Βάζουμε τα φετουτσίνια σε ένα ζεσταμένο μπολ σερβιρίσματος, ρίχνουμε από πάνω τη σως και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες