Φετουτσίνια με γαρίδες και σάλτσα από σουσάμι και τζίντζερ 3 ψήφοι

Από ΑΝΤΡΙΑΝΟΣ
Φετουτσίνια με γαρίδες και σάλτσα από σουσάμι και τζίντζερ
Η συνταγή αυτή απαιτεί γλυκά κρεμμύδια. Η σάλτσα συνδυάζει σόγια σος, ρυζόξυδο, σησαμέλαιο και τριμμένο τζίντζερ.
 
 

Υλικά (4)

250 γρ. φετουτσίνια
½ φλ. σόγια σος
1/4 φλ. ρυζόξυδο
1 κουταλάκι τζίντζερ τριμμένο
1 κουταλιά ασιατικό σησαμέλαιο
1/8 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι τριμμένο
5 φλ. γλυκά κρεμμύδια σε κομμάτια
1 φλ. γλυκιά κόκκινη πιπεριά κομμένη σε τεμάχια των 2,5 εκ.
500 γρ. μεγάλες γαρίδες ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
2 κουταλάκι άνθος αραβοσίτου

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ που το βάζουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε το γκριλ.
2. Στο μεταξύ, σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε τη σόγια σος, το ξύδι, 1/4 φλ. νερό, σησαμέλαιο και τριμμένο κόκκινο πιπέρι.
3. Σε ένα ράφι του γκριλ σε ένα ταψί βάζουμε τα κρεμμύδια και την πιπεριά. Αλείφουμε ελαφρά τα λαχανικά με το μίγμα της σόγια σος. Ψήνουμε μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν, περίπου για 3 λεπτά. Τα γυρίζουμε και τα σπρώχνουμε στα πλευρά του ταψιού.
4. Βάζουμε τις γαρίδες σε μια στρώση στο ταψί του γκριλ. Τις αλείφουμε ελαφρά με το μίγμα της σόγια σος. Τις ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 1 λεπτό, τις γυρίζουμε και τις ψήνουμε μέχρι να γίνουν, περίπου για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέτουμε τις γαρίδες στο ζυμαρικό.
5. Σε μια κατσαρολίτσα, αναμιγνύουμε το άνθος αραβοσίτου και το υπόλοιπο μίγμα της σόγια σος, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο, αφήνουμε να πάρει βράση, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να γίνει παχύρρευστη περίπου για 1 λεπτά, μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό ακόμη. Αναμιγνύουμε με το ζυμαρικό και σερβίρουμε αμέσως. Πασπαλίζουμε με καβουρδισμένους σησαμόσπορους, αν θέλουμε.
0 αστέρια από 3 επισκέπτες