Ευωδιαστές γαρίδες με άνηθο
Tο κομψό αυτό πιάτο έχει μια δροσερή, ελαφριά γεύση και προσφέρεται τόσο για ένα απλό γεύμα όσο και για δείπνο με καλεσμένους. Η ντελικάτη υφή από τις φρέσκες γαρίδες πηγαίνει πολύ ωραία με το ήπιο αγγούρι και το αρωματικό άνηθο, και το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο ρύζι ή νουντλ για το σερβίρισμα.
Υλικά (4-6 μερίδες)
500 γρ. μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες αλλά με τις ουρές στη θέση τους
500 γρ. αγγούρι κομμένο στα δυο κατά μήκος, ξεσποριασμένο και κομμένο σε ραβδάκια των 4x1εκ.
30 ml/2 κουταλιές βούτυρο
15 ml/1 κουταλιά ελαιόλαδο
4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
45 ml/3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
χυμός από 1 λεμόνι
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
ρύζι στον ατμό ή νουντλ για το σερβίρισμα (*)
(*) Με 300 γρ. ρυζομακάρονα, που τα βάζουμε να μαλακώσουν σε βραστό νερό και τα αναμιγνύουμε με το φαγητό, παίρνουμε ένα απίθανο πιάτο ζυμαρικών με γαρίδες (ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι γαρίδες να είναι φρέσκες!)
500 γρ. αγγούρι κομμένο στα δυο κατά μήκος, ξεσποριασμένο και κομμένο σε ραβδάκια των 4x1εκ.
30 ml/2 κουταλιές βούτυρο
15 ml/1 κουταλιά ελαιόλαδο
4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
45 ml/3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
χυμός από 1 λεμόνι
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
ρύζι στον ατμό ή νουντλ για το σερβίρισμα (*)
(*) Με 300 γρ. ρυζομακάρονα, που τα βάζουμε να μαλακώσουν σε βραστό νερό και τα αναμιγνύουμε με το φαγητό, παίρνουμε ένα απίθανο πιάτο ζυμαρικών με γαρίδες (ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι γαρίδες να είναι φρέσκες!)
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το γουόκ σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το λάδι. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε το αγγούρι και το σκόρδο και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τις γαρίδες και ψιλοτηγανίζουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και μόλις να γίνουν και βγάζουμε το γουόκ από τη φωτιά.2. Προσθέτουμε το άνηθο και το χυμό λεμονιού στο γουόκ και ανακατεύουμε για να αναμιχθούν. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως με ρύζι στον ατμό ή βρασμένα νουντλ.