Κρέπες ολικής άλεσης 2 ψήφοι

Από ΑΓΓΕΛΙΚΗ Κ.
Κρέπες ολικής άλεσης
Σήμερα θα δούμε μια ζύμη για κρέπες λίγο πιο υγιεινή με αλεύρι ολικής και αλεύρι άσπρο. Είναι πολύ νόστιμες και τις γεμίζετε με όποια γέμιση εσείς θέλετε.
 
 

Υλικά (12)

1/2 φλ. άσπρο αλεύρι
1/4 φλ. αλεύρι σταρένιο ολικής άλεσης
1 φλ. γάλα άπαχο
2 αυγά
1 κ. σ. λάδι

Εκτέλεση

Βάζετε τα υλικά όλα μαζί στο μπλέντερ. Χτυπάτε μέχρι να ενωθούν καλά σκεπάζετε το μίγμα και το αφήνετε στο ψυγείο για μια ώρα. Λαδώνετε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζεσταίνετε σε μέτρια θερμοκρασία. Όταν το τηγάνι είναι ζεστό ρίχνετε περίπου το 1/4 του φλ. μείγμα και γυρίζετε το τηγάνι να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια.
Όταν οι άκρες της κρέπας ξεκολλήσουν από το τηγάνι την γυρίζετε από την άλλη μεριά. Την τοποθετείτε σε ένα πιάτο.
Όταν τελειώσετε με όλο το μείγμα βάζετε την μία πάνω στην άλλη με ένα κομμάτι λαδόχαρτο στη μέση.
Γεμίστε τις με όποια γέμιση θέλετε, γλυκιά ή αλμυρή.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες