Μπριόζ βιεννέζικα 3 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Μπριόζ βιεννέζικα
 
 

Υλικά

910 γρ. αλεύρι δυνατό
220 γρ. ζάχαρη
60 γρ. μαγιά
225 γρ. βούτυρο αγελαδινό (λιωμένο)
5 κρόκους αυγών
100 γρ. χυμό λεμονιού
10 γρ. αλάτι
250 γρ. γάλα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα και διαλύουμε μέσα σε αυτό τη μαγιά. Ζυμώνουμε με το 1/3 του αλευριού. Αφήνουμε για 30'- 40' να φουσκώσει. Ζυμώνουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί, ρίχνουμε και το μείγμα της μαγιάς και ξαναζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη. Αφήνουμε πάλι για 30 λεπτά και μετά πλάθουμε στρόγγυλα τεμάχια των 80 γραμ. και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγη χοντρή ζάχαρη από πάνω. Ανάμεσα από τα μπριοζ στη λαμαρίνα βάζουμε και κομματάκια βούτυρο αγελαδινό το οποίο θα λιώσει και θα απορροφηθεί. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 15 λεπτά.
2 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες