Βίδες με καραβίδα Μόνικα (crawfish monica) Ν. Ορλεάνης
Πολύ διαδεδομένο πιάτο της Ν. Ορλεάνης, που σερβίρεται και στο διάσημο “New Orlean’s Jazz & Heritage Festival”. Αν και η παραδοσιακή συνταγή προβλέπει αστακό, μπορεί να μαγειρευτεί εξ ίσου καλά με καραβίδες ή γαρίδες.
Υλικά (4)
1 κιλό καραβίδες καθαρισμένες
500 γρ. ζυμαρικό φρέσκο, βίδες
2 κουταλιές βούτυρο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια μόνο το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
250 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά μίγμα μπαχαρικών Κρεολής (αλάτι, πιπέρι άσπρο, μαύρο και καγιέν, σκορδόσκονη, κρεμμυδόσκονη, ρίγανη. θυμάρι, πάπρικα, σέλερι, βασιλικός) ή κατά τη γεύση
500 γρ. ζυμαρικό φρέσκο, βίδες
2 κουταλιές βούτυρο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια μόνο το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
250 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά μίγμα μπαχαρικών Κρεολής (αλάτι, πιπέρι άσπρο, μαύρο και καγιέν, σκορδόσκονη, κρεμμυδόσκονη, ρίγανη. θυμάρι, πάπρικα, σέλερι, βασιλικός) ή κατά τη γεύση
Εκτέλεση
1. Βράζουμε αλ ντέντε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Στο μεταξύ, σοτάρουμε στο βούτυρο τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 3 λεπτά, προσθέτουμε τις καραβίδες και τις μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το μίγμα Κρεολής και μαγειρεύουμε για άλλα 7 λεπτά.
3. Προσθέτουμε το ζυμαρικό, χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
4. Σερβίρουμε αμέσως.