Βασικό ντρέσινγκ σαλάτας ιταλικό
Το ντρέσινγκ αυτό κάνει σπουδαία δουλειά, καθώς μετατρέπει ανάμικτα πράσινα λαχανικά, μπρόκολα ή σπαράγγια στον ατμό σε μια υπέροχη σαλάτα. Μπορεί να ετοιμαστεί από την προηγούμενη.
Υλικά (1/2 φλ.)
6 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές λευκό ξύδι
2 κουταλιές μαϊντανός τεμαχισμένος
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο τεμαχισμένες
1 κουταλάκι βασιλικός ξηρός τριμμένος
1/4 κουταλάκι ξηρό κόκκινο τσίλι τριμμένο
1 τσιμπιά ρίγανη ξηρή
2 κουταλιές λευκό ξύδι
2 κουταλιές μαϊντανός τεμαχισμένος
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο τεμαχισμένες
1 κουταλάκι βασιλικός ξηρός τριμμένος
1/4 κουταλάκι ξηρό κόκκινο τσίλι τριμμένο
1 τσιμπιά ρίγανη ξηρή
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε όλα τα συστατικά σε ένα μικρό μπολ και τα χτυπάμε για να αναμιχθούν καλά. Βάζουμε αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε και παγώνουμε.
|