Υλικά
750 γρ. λεπτό φύλλο για μπακλαβά
300 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
1 κ. κεράσια η και περισσότερα
(εγώ έβαλα 700 γρ. κεράσια κομπόστο)
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
300 ml. λάδι
2 σακουλάκια βανίλια
1 κ. γ. baking powder
3 κ. σ. φρυγανιά ή σιμιγδάλι
Για το σιρόπι
650 γρ. ζάχαρη
600 ml νερό
300 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
1 κ. κεράσια η και περισσότερα
(εγώ έβαλα 700 γρ. κεράσια κομπόστο)
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
300 ml. λάδι
2 σακουλάκια βανίλια
1 κ. γ. baking powder
3 κ. σ. φρυγανιά ή σιμιγδάλι
Για το σιρόπι
650 γρ. ζάχαρη
600 ml νερό
Εκτέλεση
Χτυπάτε καλά ,να σφίξουν και να αφρίσουν, τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια.Προσθέστε το λάδι, το γιαούρτι και το baking powder και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε τα φύλλα στο ταψί και ρίχνετε πάνω από το κάθε ένα λίγη κρέμα.
Όταν φτάσετε στα μισά φύλλα βάζετε τα κεράσια και ρίχνετε από πάνω την φρυγανιά.
Συνεχίστε την ίδια διαδικασία με πριν μέχρι και το τελευταίο φίλο.
Κόβετε το μπακλαβά σε ότι σχήμα προτιμάτε και το ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά και ακόμα 25 λεπτά στους 150 βαθμούς.
Κλείνετε τον φούρνο και αφήνετε το μπακλαβά ακόμα μισή ώρα στον φούρνο.
Σιροπιάζετε και σερβίρετε.