Baby πατάτες με σκόρδο και θυμάρι 8 ψήφοι

Baby πατάτες με σκόρδο και θυμάρι
Αυτές οι πατάτες είναι από τις πιο νόστιμες που μπορείτε να δοκιμάσετε!
 
 

Υλικά

500 gr baby πατάτες
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
6 σκελίδες σκόρδο
160 ml ζωμό κοτόπουλο
3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
αλάτι και πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μετά τις βαβυ πατάτες κομμένες στη μέση με την φλούδα προς τα κάτω.

Μόλις πάρουν χρώμα τις γυρνάμε από την άλλη πλευρά για να πάρουν και από εκεί χρώμα και στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και το σκόρδο καθαρισμένο και πολτοποιημένο.

Σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό και προσθέτουμε τον ζωμό, την κρέμα και το θυμάρι. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να μαγειρευτούν οι πατάτες (περίπου 15 λεπτά). Στο τέλος προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και πιπέρι καγιέν.

Σερβίρουμε τις baby πατάτες ζεστές.
1 αστέρια από 8 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες