Αστακομακαρονάδα Μαριγιάννας 122 ψήφοι

Αστακομακαρονάδα Μαριγιάννας
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

1 αστακός 1-1,5 κιλό (ζωντανός)
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1,5 κουταλιά ζάχαρη σκούρα
1 κονσέρβα τοματοχυμός (περίπου 250 γρ.)
1/2 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
500 γρ. σπαγγέτι, λιγκουίνια, σπαγετίνι ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας

Εκτέλεση

1. Σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε μέσα τον αστακό. Μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει και μετά τον βγάζουμε και τον βάζουμε στην άκρη. Σουρώνουμε το νερό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα, όπου ρίχνουμε το ζυμαρικό για να βράσει. Στραγγίζουμε μόλις είναι έτοιμο.
2. Στο μεταξύ σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Βάζουμε τον αστακό και ρίχνουμε τον τοματοχυμό. Αφήνουμε να πάρει βράση και προσθέτουμε το κρασί. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
3. Βάζουμε τον αστακό χωριστά σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και το ζυμαρικό σε ένα μεγάλο μπολ, το περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε σε πιάτα.
3 αστέρια από 122 επισκέπτες