Υλικά (4 μερίδες)
800 γρ. μπούτι αρνίσιο χωρίς κόκαλο
Mαρινάδα:
1 κουταλιά σόγια σος
1 κουταλιά κινέζικο ρυζόκρασο ή ξηρό σέρι
Σάλτσα:
5 κουταλάκια σκούρα σόγια σος
5 κουταλάκια κινέζικο ρυζόκρασο ή ξηρό σέρι
4 κουταλάκια σησαμέλαιο
1 κουταλάκι κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουταλάκια ρυζόξυδο
Λοιπά:
2 σκελίδες σκόρδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο κατά τη γεύση
1/4 κουταλάκι σησαμέλαιο
Mαρινάδα:
1 κουταλιά σόγια σος
1 κουταλιά κινέζικο ρυζόκρασο ή ξηρό σέρι
Σάλτσα:
5 κουταλάκια σκούρα σόγια σος
5 κουταλάκια κινέζικο ρυζόκρασο ή ξηρό σέρι
4 κουταλάκια σησαμέλαιο
1 κουταλάκι κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουταλάκια ρυζόξυδο
Λοιπά:
2 σκελίδες σκόρδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο κατά τη γεύση
1/4 κουταλάκι σησαμέλαιο
Εκτέλεση
1. Κόβουμε το κρέας σε λεπτές λωρίδες. Αναμιγνύουμε τα συστατικά της μαρινάδας και το μαρινάρουμε για 25 λεπτά.2. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα και τα λοιπά συστατικά.
3. Σε ένα μικρό μπολ, αναμιγνύουμε τα συστατικά της σάλτσας και τα βάζουμε στην άκρη.
4. Ζεσταίνουμε το γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε 2 κουταλιές λάδι. Μόλις ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το σκόρδο. Τηγανίζουμε-αναδεύοντας μέχρι να ευωδιάσει – περίπου για ½ λεπτό.
5. Προσθέτουμε το κρέας και το τηγανίζουμε-αναδεύοντας για 1-2 λεπτά ή μέχρι να αλλάξει χρώμα.
6. Προσθέτουμε τη σάλτσα και αφήνουμε να πάρει βράση. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα κρεμμυδάκια. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο, αν θέλουμε. Τηγανίζουμε-αναδεύοντας για 1 ακόμη λεπτό ή μέχρι να απορροφηθεί η σάλτσα. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε ανακατεύοντας το σησαμέλαιο και σερβίρουμε.
Ετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 5 λεπτά