Αμυγδαλιπουτίγκα 2 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Αμυγδαλιπουτίγκα
Για τους λάτρες των εντόνων γεύσεων. 'Αλλη μια δική μου δημιουργία.
 
 

Υλικά

750 γρ. γάλα
2 αυγά
37 γρ. νισεστέ
37 γρ. αλεύρι
1/2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
25 γρ. ρούμι καραμέλα
εργολάβοι σε σχήμα μπαστουνάκια
κερασάκια αμαρένα
αμύγδαλο αναποφλοίωτο καβουρδισμένο και χοντροσπασμένο

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το νισεστέ και τη ζάχαρη για να μη δημιουργηθούν σβόλοι και τα ρίχνουμε στο γάλα. Ανάβουμε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει η κρέμα. Μόλις δέσει ρίχνουμε και τα αυγά και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην κόψουν. Μόλις σφίξει την κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ρούμι και το ξύσμα. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα και απλώνουμε την κρέμα σε ένα ταψί να κρυώσει καλά ανακατεύοντας την κατά διαστήματα για να μην πιάσει κρουστά. Γεμίζουμε με την κρέμα ποτήρια και μπήγουμε στην άκρη του ποτηριού από 2 εργολάβους μπαστουνάκια. Καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με χοντροτριμμένο καβουρδισμένο αμύγδαλο. Στη μέση του ποτηριού βάζουμε από 3 αμαρένες κεράσια.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες