Αλμυρά σνακ με τυρί 3 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΚΟΝΤ.
Αλμυρά σνακ με τυρί
Ένα σνακ για όλες τις ώρες, για μικρούς και μεγάλους.
 
 

Υλικά (30 κομμάτια)

1 φλιτζάνι βούτυρο
2 1/2 φλιτζάνια τυρί τριμμένο τσεντάρ
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1-2 κουταλάκια νερό ή τζιν

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με το τυρί και στη συνέχεια αναμειγνύουμε τα ξηρά υλικά, πλάθοντας με τα δάχτυλα και αραιώνοντας με όσο νερό η τζίν χρειάζεται. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και πλάθουμε σε σχήμα φραντζόλας, τόσο παχιά ανάλογα με τη διάμετρο που θέλουμε να έχουν τα μπισκότα. Με καλό μαχαίρι, το οποίο έχουμε πασπαλίσει με αλεύρι κόβουμε λεπτά στρογγυλά κομμάτια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα. Ψήνουμε στους 190 για 10 - 12 λεπτά. Αφήνουμε τα σνακ να κρυώσουν και τα τοποθετούμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
2 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες