Αλλιώτικο τζατζίκι
Είναι μια ωραία εναλλακτική συνταγή του γνωστού μας τζατζίκι αλλά με περισσότερο χρώμα και γεύση. Δοκιμάστε το!
Υλικά
γιαούρτι 500 γρ. σακούλα η ότι άλλο θέλετε
αγγούρι 2 αγγουράκια τριμμένα και στυμμένα καλά
καρότα 1-2 (όσο πιο πολύ βάλετε τόσο πιο πολύ χρώμα)
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
σκόρδο 3-5 σκελίδες (ποσό καυτερό το θέλετε)
λαδί 3/4 φλ.
ξύδι 3-5 κουταλιές
αγγούρι 2 αγγουράκια τριμμένα και στυμμένα καλά
καρότα 1-2 (όσο πιο πολύ βάλετε τόσο πιο πολύ χρώμα)
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
σκόρδο 3-5 σκελίδες (ποσό καυτερό το θέλετε)
λαδί 3/4 φλ.
ξύδι 3-5 κουταλιές
Εκτέλεση
Τρίβουμε το αγγούρι και το καρότο για να στραγγίζουν.Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι το τριμμένο μείγμα αγγούρι-καρότο, το σκόρδο, το αλάτι-πιπέρι και πάπρικα και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε όσο λαδί θέλουμε και λίγο ξυδάκι και είναι έτοιμο.
|