Αγριογούρουνο του βουνού
Το μυστικό για το κυνήγι βρίσκετε στο καλό μαρινάρισμα και στο πολύ αργό ψήσιμο!
Υλικά (8 μερίδες)
1 1/2 κιλό αγριογούρουνο (σπάλα)
Για την μαρινάδα:
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
2 φύλλα δάφνης
3-4 γαρίφαλα (μοσχοκαρφια)
4-5 κόκκοι πιπέρι μαύρο ή λευκό
4-5 κόκκοι μπαχάρι
1 ποτήρι λάδι καλό
1 πιπεριά χοντροκομενη
4 μισές φέτες λεμόνι
4 μισές φέτες πορτοκάλι
2 ποτήρια κρασί ξηρό κόκκινο
1/2 ποτήρι κρασί μαυροδάφνη
Για το ψήσιμο:
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι
βεγκέτα λαχανικών, μουστάρδα
Για την μαρινάδα:
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
2 φύλλα δάφνης
3-4 γαρίφαλα (μοσχοκαρφια)
4-5 κόκκοι πιπέρι μαύρο ή λευκό
4-5 κόκκοι μπαχάρι
1 ποτήρι λάδι καλό
1 πιπεριά χοντροκομενη
4 μισές φέτες λεμόνι
4 μισές φέτες πορτοκάλι
2 ποτήρια κρασί ξηρό κόκκινο
1/2 ποτήρι κρασί μαυροδάφνη
Για το ψήσιμο:
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι
βεγκέτα λαχανικών, μουστάρδα
Εκτέλεση
Πλένουμε και ξεκοκαλίζουμε το κρέας (είναι σημαντικό). Το βάζουμε σε ένα βαθύ τάπερ και προσθέτουμε όλα τα υλικά τις μαρινάδας, τα ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες περίπου ανακατεύοντας κατά διαστήματα.Παίρνουμε ένα πήλινο με καπάκι ή μια γάστρα και τοποθετούμε το κρέας μέσα. Παίρνουμε μερικά από τα υλικά που βάλαμε στην μαρινάδα (όχι όλα, είναι πολλά), βάζουμε και 2-3 κουτάλες από το ζουμί τις μαρινάδας, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τελευταία τη μουστάρδα. Συμπληρώνουμε και λίγο ακόμη καλό λάδι, κλείνουμε το καπάκι, ρυθμίζουμε την κουζίνα στους 130-140 βαθμούς και ψήνουμε σιγά σιγά για 3 -4 ώρες περίπου βρέχοντας το κρέας από πάνω κατά διαστήματα.
Καλή επιτυχία!