Αγριογούρουνο σαλμι 4 ψήφοι

Από Chef Prosperos
Αγριογούρουνο σαλμι
 
 

Υλικά

1 1/2 κιλό αγριογούρουνο σε κομμάτια, χωρίς το κόκαλο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. κρασί κόκκινο ξηρό
1 φλ. ζωμό βοδινού
1 μεγάλο καρότο(α) σε ρόδες
1 μέτριο κρεμμύδι(α)
1 μέτρια ρίζα σέλινο σε κομματάκια
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη μαρινάτα:
1/2 φλ. λάδι
2 μικρά σε φέτες καρότο(α)
2 μικρά κρεμμυδάκι(α)
1 μικρή ρίζα σέλινο σε κομματάκια
2 σκελίδες σκόρδο
3 κλωνάρια μαϊντανός
2 φρέσκα κρεμμυδάκι(α) σε κομματάκια
10 κόκκους πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάστε τη μαρινάτα. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, να κάψει. Ρίξτε τα υπόλοιπα 9 υλικά κι ανακατέψτε τα επάνω στη φωτιά 10', ώσπου να ροδίσουν ελαφρά. Ρίξτε το κρασί και το ξύδι, σκεπάστε και σιγοβράστε τη μαρινάτα 30'. Αφήστε τη να κρυώσει.
Αφαιρέστε τα κρεμμύδια, τα δαφνόφυλλα και τα γαρίφαλα και περιχύστε με τη μαρινάτα αυτή τα κομμάτια του κρέατος, που έχετε τοποθετήσει σ' ένα πήλινο σκεύος. Σκεπάστε τα κι αφήστε τα να σταθούν 24 ώρες στο ψυγείο. Βγάλτε τα από τη μαρινάτα κι αφήστε τα να στραγγίσουν σε τρυπητό.
Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, να κάψει και σοτάρετε μέσα σ' αυτό το κρέας. Ρίξτε το κρασί, το ζωμό κρέατος, το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλινο, τα σκόρδα, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με λίγη σάλτσα. Κατεβάστε το από τη φωτιά. Βγάλτε τα κομμάτια του κρέατος σε ζεστή πιατέλα και διατηρήστε τα ζεστά σε χαμηλό φούρνο.
Αφαιρέστε τα από τη σάλτσα και πετάξτε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα φύλλα δάφνης. Την υπόλοιπη περάστε την από μύλο λαχανικών ή στο μπλέντερ και κατόπιν από λεπτή σήτα, να γίνει λεία. Περιχύστε μ'αυτήν τα κομμάτια του κρέατος και συνοδέψτε το με χυλοπίτες.
0 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες