Υλικά
6 ασπράδια αυγών
400 γρ ζάχαρη
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
400 γρ ζάχαρη
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Το μυστικό για επιτυχία είναι να είναι πολύ καθαρά τα σκεύη που θα χρησιμοποιήσουμε, καθώς οι μαρέγκα είναι εχθρός με τα λιπαρά και την υγρασία.Προθερμένουμε αρχικά το φούρνο στον αέρα στους 160°C
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα ασπράδια μαζί με τη μισή ζάχαρη και χτυπάμε για λίγο. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη μαζί με τον χυμό από το λεμόνι και χτυπάμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε μία δεμένη μαρέγκα. Αυτή τη διαδικασία μπορούμε να την κάνουμε και με ένα μίξερ χειρός.
Τοποθετούμε τη μαρέγκα μέσα σε ένα κορνέ και σχηματίζουμε μικρά μαρεγκάκια πάνω σε μία λαδόκολλα. Τα ψήνουμε για 3 ώρες περίπου, μέχρι να αποκτήσουν αυτή την αφράτη και τραγανή υφή. Αφήνουμε τα μαρεγκάκια στο φούρνο μέχρι να κρυώσουν.
|